Tillverkning

Made in Norrland

Många möbelproducenter flyttar sin produktion till större städer och andra länder, men vår norrländska envishet gör att vi står kvar i vår tro på det lokala. För oss på Kallholmen är vår norrländska produktion grunden till vår identitet. Vi tror på våra norrländska skogar som ger oss ett bra råmaterial att arbeta med och vi tror att det vilar något unikt med det lokala hantverket som funnits här i flera hundra år. Med produkter från Kallholmen får du möbler som varar både estetiskt och materialmässigt. Vi ger dig möbler att älska.

Formgivning

Alla våra möbler skapas av grundaren Carolina Dahlberg. Det är i den norrländska naturen, midnattssolen och norrskenet vi finner inspiration till våra möbler. Målet med formgivningen är att skapa tidlösa, praktiska och vackra möbler för dig och ditt hem. Det är du som vet bäst vad ditt hem behöver och det är ofta just hos er som grunden till våra möbler läggs. Bruksformgivning när den är som bäst.

Material & Miljö

Genom att använda naturliga råvaror ger vi dig möbler som åldras med skönhet och bara blir vackrare med tiden precis som allt det goda i livet. Valet av material handlar om respekt för naturen. Kallholmens möbler tillverkas i massiv furu och björk från våra nordiska skogar. Genom att välja svensktillverkade möbler hjälper du även till att minska utsläppen från långa transporter.

Produktion

Produktionen görs av skickliga hantverkare på snickerier i Norrland. De värnar om god kvalitet i alla led från materialval till ytbehandling. Varje möbel har en själ och en kvalitet du endast kan hitta hos möbler som tillverkats av hantverkare som älskar och tror på vad de gör. Hantverket får ta den tid det tar, allt för att skapa en slutprodukt som du kan njuta av idag, imorgon och i flera generationer.

Ytbehandling

På Kallholmens måleri ser vi till att dina möbler får en vacker och varande finish. Ytbehandlingen görs i tre täckande vita kulörer med matt vattenbaserad färg som förgyller möblerna. Vi målar med miljövänlig färg för att vi på Kallholmen vill ta ansvar över hur våra produkter och vårt företag påverkar vår omvärld.

Kulörer

Våra möbler målas varsamt i en rad olika kulörer. Våra standardfärger är antikvit S0502Y, vintervit S0500N, pärlgrå S1002Y och kolsvart. Dessa färger är standardfärgerna på våra möbler. Är du osäker på vilken färg passar just hos dig tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig i ditt beslut. Färgprover på våra standardfärger skickas vid behov. Självklart målar vi andra kulörer på beställning om någon annan färg skulle passa ert hem bättre.

Kvalitet

Med sitt tidlösa formspråk och noggranna norrländska produktion ger Kallholmen dig möbler av hög kvalitet som håller och fungerar genom livet. Med våra egna snickerier och måleri har vi en full inblick från val av råvara tills det att möbeln som färdig produkt är redo att fraktas till dig. Vi är glada att kunna erbjuda dig möbler av god svensk, norrländsk kvalitet som vi står för och tror på.