Om Kallholmen

Made in Norrland

Varför envisas vi på Kallholmen att producera möbler i Norrland? Det är inte praktiskt, det är inte smidigt och det är sannerligen inte ekonomiskt.

För att svara på frågan måste vi först förklara hur vi i Norrland fungerar. Vi pendlar flera mil för att inte tvingas lämna våra hemgårdar, vi firar midsommar utomhus trots att snålblåsten viner och vi vägrar ge vika för vintern utan ställer oss istället tappert i kö för att investera i en ny snöslunga.

Det är denna envishet som driver dem som bor här uppe. Det är samma norrländska envishet som driver oss på Kallholmen.

Så när andra möbelproducenter flyttar sin produktion utomlands stannar vi kvar med det norrländska ljuset som inspirationskälla, tacksamma över vår äkta råvara och stolta över våra hantverkare. För vi vet att ett företags värde inte endast ligger i utdelningar och vinster.

Därför producerar vi möbler i Norrland.

Välkommen till Kallholmen.

Om Kallholmen

Företaget Kallholmen har funnits i snart tjugo år och har sitt ursprung på Kallholmen, en halvö i Skelleftehamn utanför Skellefteå. Företagets tillverkare finns utspridda i Västerbotten, Sverige men själen och hjärtat finns kvar på Kallholmen.

Kallholmen formger och producerar tidlösa möbler i tre olika möbelserier som var och en har sitt unika formspråk; romantiska Herrgården, stilrena Prästgården och lantliga Rosgården. Tillsammans med våra snickerier och vårt måleri värnar vi om god kvalitet i alla produktionsled. Från valet av råvara till utförande, ytbehandling, montering och packning. Med egna snickerier och måleri kan vi även erbjuda mer valfrihet i storlekar och färger.

Vill ni veta mer om hur vi på Kallholmen kan hjälpa er att skapa ett hem att leva och trivas i, kontakta oss eller besök en av våra återförsäljare. Möblerna finns att beskådas hos våra återförsäljare över hela Norden och nu även i vår gårdsbutik och webbutik.

Webbutiken

Vårt tekniksamhälle ger idag alla möjligheten att njuta av våra möbler. I vår nya webbutik visar och säljer vi främst vårt eget möbelsortiment till er som har långt till närmaste återförsäljare eller ni som bara vill handla i lugn och ro. I webbutiken finner ni även unik och tidlös inredning att komplettera ert hem med. Antikt, vintage, industridesign, hantverk, gamla och nya beslag.

Gårdsbutiken

Vi har en gårdsbutik på Kallholmen där vi visar och säljer vårt eget möbelsortiment. Vi har även antika möbler som varsamt renoverats och målats. En del kallar det för shabby chic, bohemisk vintage, wabi sabi eller countrystil - vi kallar det helt enkelt gamla saker. I vår gårdsbutik hittar du inspiration, möbler och inredning att skapa just din stil med.

Återförsäljare

Våra återförsäljare finns runt om i Norden och erbjuder er möjlighet att se och uppleva våra möbler på nära håll. Butikerna visar Kallholmens produkter med alla de kvaliteter som gjort våra möbler så uppskattade: ett tidlöst formspråk, ett omsorgsfullt val av material och en norrländsk produktion. Känn dig välkommen till våra återförsäljare.