Köpvillkor

Köpvillkor

Köp

Handla tryggt hos oss på Kallholmen. Vid beställning träffas avtal om köp först när Kallholmen bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse genereras automatiskt. Vi kontaktar er så snart som möjligt angående lagerstatus och leveranstid. Kallholmen har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har erlagts från kund. För att handla hos oss måste du vara 18 år.

Frakt

Vi fraktar med DHL eller Posten. Fraktpriser enligt tabellen nedan.

OrdervärdeFraktkostnad
0 - 500 kr 49 kr
500 - 1 000 kr 99 kr
1 000 - 3 000 kr 199 kr
3 000 - 5 000 kr 399 kr
5 000 - 10 000 kr 749 kr
10 000 - 20 000 kr 949 kr
Över 20 000 kr Fraktfritt inom Sverige

Leveranser

Varor som finns i lager skickas normalt inom två veckor men de flesta av våra möbler är beställningsvaror som färdigställs till din unika beställning. Leveranstiden är då 4-8 veckor. Vi upplyser er om den beräknade leveranstiden. Beställningen levereras med DHL, Posten eller hämtas hos oss.

Leveransförseningar

Ibland uppstår leveransförseningar utom vår kontroll. Det kan t.ex. ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Vi informerar om försenade leveranser.

Transportrisken

Tillsammans med våra fraktpartners står vi för transportrisken dvs. risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Du och transportföretaget står för transportrisken vid eventuell retur till oss.

Skadat gods

När du tar emot din vara är det viktigt att du omedelbart besiktigar paketet. Skulle emballaget och innehållet vara skadat så meddelar du detta direkt till transportören. Spara alltid den bekräftelse du får på att ditt gods är skadat. Vi är tacksamma om du meddelar oss snarast om det inträffar. Vi är tacksamma om du meddelar oss snarast om det inträffar. Du har även en vecka på dig att anmäla dolda fel, sådant som hänt i frakten men inte syns på kartongen eller andra reklamationer. Fotografera skadan och ta kontakt med oss så tar vi hand om skadan eller reklamationen på bästa sätt.

Betalningsvillkor

Förskottsbetalning

Förskottsbetalning innebär att vi skickar dig en faktura när din beställningen är färdig för leverans. Vi skickar din beställning så fort betalningen är registrerad på Kallholmens bankgiro 5634-4278.

Kortbetalning

Vi har inte möjlighet till kortbetalning för tillfället.

Ångerrätt och Öppet köp

Enligt Distansavtalslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Vid utnyttjande av Ångerrätt/ Öppet köp betalar kunden för frakten. Ångerrätt och Öppet köp gäller inte då varor inte kan återlämnas i omonterat, obrukat och oskadat skick. Gäller heller inte klippt metervara. Om du får hem en vara som är felaktig eller felexpedierad, betalar vi givetvis returfrakten. Kontakta oss så kommer vi överens om hur ersättning för returen ska betalas till dig.

Reklamationer

Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt skall du kontakta oss via e-post eller telefon inom en vecka. Spara alltid emballage, originalkartong och betalningsbekräftelsen. Om du ska skicka tillbaka en skadad vara till oss gör du det enklast i det emballage och förpackning som den skickades ut i. Kallholmen följer konsumentköplagen vilket innebär 36 månaders reklamationsrätt. Reklamationsrätten täcker endast ursprungliga fel, dvs fel som fanns i varan vid leverans. Detta gäller inte i de fall då vi ej kan hitta något fel på produkten eller då du orsakat skadan själv. Vanligt slitage ersätts ej.

Återbetalningar

Återbetalningar sker till ditt bankkonto eller det sätt som kunden föreslår. Återbetalningen sker inom 5 arbetsdagar från att vi har mottagit och godkänt din retur.

Reservationer

Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan.

Force Majeur

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal. Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om Konsumentköplagen och Distansavtalslagen mm. Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.

http://www.konsumentverket.se/
http://www.arn.se/